KRATKA NAVODILA

Skrb za vašo litoželezno posodo obdelano z oljem.

Nova litoželezna ponev je že obdelana z rastlinskim oljem, zato vam tega postopka ni potrebno opraviti. Le sperite jo s toplo vodo in dobro osušite. Zatem jo lahko postavite direktno naštedilnik in jepripravljena na pečenje.

Litoželezne ponve z ročaji iz nerjavečega jekla se lahko uporabljajo tudi v pečici. Ponev z lesenimi ročaji se ne sme uporabljati v pečici, saj bi ročaji lahko razpokali.

Ponve in posode Ronneby Bruk so primerne za uporabo na vseh vrstah štedilnikov, tudi na keramičnih ali indukcijskih kuhalnih ploščah. Litoželezna ponev inposoda ohranja svojo obliko in ima odlično površino, ki je potrebna pri kuhanju hrane na keramičnih ploščah.


Ponev ali posodo očistite z vročo vodo in krtačoza pomivanje posode, ko je še vro ča, ali pa le posušite s kuhinjskim papirjem.


Detergent uporabite le, če ste kuhali hrano z zelo močnim okusom. Ponev ali posodo nato posušite. To najlažje storite tako, da joza trenutek postavite na kuhalno ploščo, na "naknadno ogrevanje", ko je izključena. Če se zdi, da je ponev ali posoda zelosuha, jo naoljite z jedilnim oljem.


Litoželeznih ponev in posod ne uporabljajte za shranjevanje živil, saj lahko zarjavijoin se hrana lahkorazbarva. Če se to zgodi, serjo enostavno odstrani z jekleno krtačo. Po odstranitvi rje uporabite nekaj jedilnega olja ali masti in jo vtrite v površino. Ponevpostavite za nekaj ur v pečico na približno 150 ° C, potem jo vzemite ven in posušite s kuhinjskim papirjem.
Po potrebi postopek ponovite.

Ko posodo ali ponev hranite v omari, naj bopokrov nekoliko odprt.


Če se zdi, da je ponev ali posodasuha, joponovno premažite z jedilnim oljem.

Nikoli ne čistite litoželeznih ponev v pomivalnem stroju!

 

 

 

 

Maestro ponev za pečenje 120010
Ročaj iz nerjavečega jekla "Cool-Touch"

proizvajalec Ronneby Bruk
dimenzija premer 20cm
cena 62€
dostava 3-8 dni, 6,75€ (Slovenija)
zaloga na zalogi


kliknite na sliko za podrobni ogled modela

Pogoji poslovanja in postopek nakupa

navodila za vzdrževanje litoželezne posode