VAM JE ZNANO?

Da je srebro plemenita kovina, ki je bila najpogosteje uporabljena za kovanje denarja. Povezana je s kraljevim dostojanstvom. Zaradi njenega kot luna belega sijaja ga imenujejo tudi 'lunina kovina'.

srebro - neminljiva lepota

Srebrni jedilni pribor našega dobavitelja iz Švedske Gense je ročno izdelan po tradicionalnih postopkih.
Izkušnje so pokazale, da traja več let, da se srebrar usposobi izdelovati avtentičen, ročno izdelan jedilni pribor na način, ki zahteva mnogo spretnosti in posebnega orodja za izdelavo.
Vsaka podrobnost je pazljivo pregledana v vsakem postopku procesa izdelave. Že samo usposabljanje za nadzor in zagotavljanje kakovosti zahteva najmanj šest mesecev predanega učenja.
Če srebrne izdelke uporabljamo vsakodnevno poliranje skoraj ni potrebno, saj pogosta uporaba ohranja naravni lesk plemenite kovine.
Odtisnjeni žigi na vsakem kosu pribora so zagotovilo, da je vsak kos avtentičen, ročno izdelan kos srebrnega jedilnega pribora največje skandinavske srebrarske hiše Gense.

Od leta 2017 nudimo tudi izdelke srebrarske hiše Schiavon.
Vse se je začelo  s pobudo in navdušenjem mladega obrtnika z imenom Angelo Schiavon, ki je leta 1944 s trinajstimi leti začel svoje vajeništvo s specializiranimi srebrarji in obrtniki v kovnici bakra. Njegova strast do izdelave srebrnih izdelkov je odločila, da se popolnoma posveti  ustvarjanju izdelkov iz srebra.
Širok spekter daril Schiavon  ustvarja za zadovoljitev najbolj zahtevnih strank: od dekorativnih predmetov do zelo uporabnih, na primer jedilni pribor, ali samo preprosto srebrno škatlo v obliki srca.
Srebrni in posrebreni izdelki so lahko prilagojeni želji stranke oz. personalizirani z logotipom podjetja, posebnim posvetilom ali datumom. Schiavon skrbno preučuje vsak srebrni izdelek, da  dosežejo najboljši možni rezultat za osebo, ki darilo daje in obdarjenca. Srebrni pribor lahko na željo stranke tudi delno ali v celoti pozlatijo.
Poleg tega je vsak darilni izdelek  lahko zavit z darilnim papirjem Schiavon, trakom in nalepko.Vsakemu izdelku je priložena garancija Schiavon in je zavit v embalažo Schiavon. Vsak srebrni in posrebreni kos pribora je ovit z antioksidacijsko krpo in položeno v elegantno škatlo. Srebrni predmeti pa so najprej zaviti v bel papir, nato pa v elegantno vrečo in nazadnje v elegantno škatlo.