Prikaz vseh 8 rezultatov

Srebro, srebrni pribor in srebrni izdelki ohranjajo vrednost. Srebrni izdelki so skozi čas in danes izredno cenjeni. Srebro je plemenita kovina, ki je bila najpogosteje uporabljena za kovanje denarja. Povezana je s kraljevim dostojanstvom. Zaradi njenega kot luna belega sijaja ga imenujejo tudi ‘lunina kovina’. Je cenjeno zaradi svojega briljantno belega kovinskega sijaja. Pravzaprav je od vseh kovin najbolj odbojna. Zanimivo je, da beseda “srebro” izhaja iz latinskega argentum, ki ima svoje korenine v protoindoevropski besedi za “bleščeče” in “belo”. Videz srebra je tako značilen, da uporaba besede “silver” v angleškem jeziku opredeljuje tako kovino samo kot njeno edinstveno barvo. Zaradi belega, sijočega videza je srebro privlačna kovina za uporabo v dekorativni umetnosti. Zaradi svojih lastnosti se že stoletja uporablja pri izdelavi ogledal. Pogosto se nanese na steklo, da zagotovi odsevno površino, in se uporablja za izdelavo okvirja ogledala. 

Jedilni pribor

Moderno jedilna žlica

59,00 210,00  z DDV

Jedilni pribor

Barocco čajna žlička

81,00  z DDV
196,00 323,00  z DDV
-7%
140,00  z DDV
162,00 536,00  z DDV
35,00 120,00  z DDV
85,00 339,00  z DDV
176,00 309,00  z DDV

Obdelava srebra do izdelka je prava umetnost. Izkušnje so pokazale, da traja več let, da se srebrar usposobi za izdelavo srebrnega jedilnega pribora. Avtentičen, ročno izdelan jedilni pribor zahteva mnogo spretnosti in posebnega orodja za izdelavo. Srebro ima antiseptični učinek, tudi zato ga že tisočletja uporabljamo za shranjevanje živil, saj se tako podaljša uporabnost živil. Blagodejno vpliva na organizem, zato ga vedno pogosteje uporabljajo v zdravstvu, npr. srebrove obloge se uporabljajo pri ranah, ki se slabo celijo.
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.