Litoželezna grill ponev z železnim ročajem 28cm
KULINARIKA Z GENSE IN RONNEBY BRUK LITOŽELEZNO POSODO
Za profesionalne rezultate v kuhinji so naše litoželezne posode zagotovo najboljša izbira, saj sta švedska proizvajalca GENSE in RONNEBY BRUK vrhunska proizvajalca litoželezne posode z 200 letno tradicijo in kontroliranimi procesi proizvodnje.
Površina je končno obdelana v repičnem jedilnem olju na visoki temperaturi in s tem pripravljena za takojšno uporabo. Jedilno olje je seveda pod strogim nadzorom kakovosti in ne vsebuje GSO, kar izkazujejo tudi s certifikatom. Pri uporabi je potrebna le minimalna količina maščobe in je zdravju prijazna. Odlikuje jo vrhunski design in najvišji razred kakovosti Lahko se uporablja na vseh kuhališčih; steklokeramičnih, indukcijskih, plinu, odprtem ognju… posoda brez steklenih in lesenih delov je primerna tudi za peko v pečici. Posoda odlično zadržuje toploto. Litoželezne posode in ponve LE GOURMET in RONNEBY BRUK so odraz trajnosti, saj so vzdržljive in uporabne za več generacij.
Z uporabo posoda postaja še lepša! Pri tem upoštevamo preprosta navodila in kuanje ali peka postane pravo veselje. Prednosti litoželezne posode kot so: zadrževanje toplote z majhnimi temperaturnimi nihanji, vzdržljivost so znane že stoletja.
Proizvajalec: Gense
Material: lito železo
Material ročaja: železo
Prevleka: brez prevlek
Premaz: rastlinsko olje brez GSO
Predhodna obdelava za takojšnjo uporabo: da
Uporaba na steklokeramični/indukcijski plošči: da
Uporaba na plinski/električni kuhalni plošči: da
Uporaba na odprtem ognju: da
Uporaba v pečici: da
Pralno v pomivalnem stroju: ne
Premer zgornjega roba: 28 cm
Teža 3,36 kg
Litoželezna grill ponev z železnim ročajem omogoča tudi peko na žaru in nadomešča lahko litoželezno ploščo. Peka tako zelenjave, mesa, rib je pravo veselje. Po navodilih je potrebno litoželezno grill ponev primerno pripraviti in segreti – bolje je ne litoželezno grill ponev segrevamo postopno, da se toplota enakomerno prenese na hrano. Zaradi specifičnega rebrastega vzorca hrana ni v neposrednem stiku z maščobo, ki je nabrana v rebrih dna ponve, zato ima pripravljena hrana tudi tipičen očem prijazen rebrast izgled.
Matej K. –
Meni je zelo všeč. Na njej smo pekli že zrezke in tudi ribe in se odlično obnese.