Skrb za litoželezno posodo brez emajla

Skrb za vašo litoželezno posodo obdelano z oljem.
Večina novih litoželeznih ponev je že obdelana z rastlinskim oljem, zato vam tega postopka ni potrebno opraviti. Le sperite jih s toplo vodo in dobro osušite. Zatem jo lahko postavite direktno na štedilnik in je pripravljena za pečenje.

Litoželezna grill ponev
Litoželezna grill ponev

Litoželezne ponve z ročaji iz nerjavečega jekla in brez emajla se lahko uporabljajo tudi v pečici. Ponev z lesenimi ročaji se ne sme uporabljati v pečici, saj bi ročaji lahko razpokali. Litoželezne ponve in posode brez emajla so primerne za uporabo na vseh vrstah štedilnikov, tudi na keramičnih ali indukcijskih kuhalnih ploščah. Litoželezna ponev in posoda ohranja svojo obliko in ima odlično površino, ki je potrebna pri kuhanju hrane na keramičnih ploščah.

Litoželezna ponev globoka 25cm
Litoželezna ponev globoka 25cm

Po uporabi ponev ali posodo očistite z vročo vodo in krtačo za pomivanje posode, ko je še vroča, ali pa le posušite s kuhinjskim papirjem. Detergent uporabite le, če ste kuhali hrano z zelo močnim okusom. Ponev ali posodo nato posušite. To najlažje storite tako, da jo za trenutek postavite na kuhalno ploščo, na “naknadno ogrevanje”, ko je izključena. Če se zdi, da je ponev ali posoda zelo suha, jo naoljite z jedilnim oljem.

krtača za čiščenje litozeležne posode
krtača za čiščenje litozeležne posode Mores

Litoželeznih ponev in posod ne uporabljajte za shranjevanje živil, saj lahko zarjavijo, hrana pa se lahko razbarva. Če litoželezna ponev in posoda zarjavi, se rjo enostavno odstrani z jekleno krtačo. Po odstranitvi rje uporabite nekaj jedilnega olja ali masti in jo vtrite v površino. Ponev postavite za nekaj ur v pečico na približno 150 ° C, potem jo vzemite ven in posušite s kuhinjskim papirjem. Po potrebi postopek ponovite.

Ko posodo ali ponev hranite v omari, naj bo pokrov nekoliko odprt. Če je ponev ali posoda suha, jo ponovno premažite z jedilnim oljem.

Nikoli ne čistite litoželeznih ponev v pomivalnem stroju!

Primer kakovostne litoželezne posode brez emajla

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.