Primerjava litoželeznih ponv

Pri primerjai litoželeznih pone se gotovo srečamo s primerjavo ULTRA LIGHT LITOŽELEZNE PONVE VS TRADICIONALNE LITOŽELEZNE PONVE

Večkrat nagrajene Maestro litoželezne ponve švedskega proizvajalca Ronneby Bruk so idealne za vsakega kuharja. So trpežne in težke pone brez umetnih prevlek. Med ponvami so litoželezne zagotovo zmagovalne glede vzdržljivosti.

Litoželezna ponev globoka 25cm
Litoželezna ponev globoka 25cm

Vse Maestro ponve so tovarniško v celoti obdelane na visoki temperaturi s čistim oljem ogrščice, zato jih ni potrebno posebej pripravljati na prvo uporabo. Ta zaščitna oljna plast za pečenje je optimalna podlaga za patino, ki postopoma nastaja med pečenjem, tako da bo vaša dolgotrajna posoda Maestro sčasoma še boljša.

Izjemno močna, fino strojno obdelana osnova brez deformacij je idealna za vsa kuhališča, tudi za indukcijska. Dan pa si lahko polepšamo z uporabo Maestro litoželezne ponve na odprtem ognju.

Primerjava litoželeznih ponv pokaže, da v nasprotju s tradicionalnimi litoželeznimi izdelki pa so lažji litoželezni izdelki Ultra Light podjetja Ronneby Bruk. Z inovativnim postopkom visokotlačnega ulivanja je mogoče doseči manjše debeline stene kot pri običajnem litju železa, kar ima za posledico znatno zmanjšanje teže. Izdelki dobijo značilno površino v naknadnem posebnem postopku brušenja.

Posebna obdelava površine litoželezne ponve
Posebna obdelava površine litoželezne ponve

Posledično so izdelki iz litega železa Ultra Light do 40 % lažji. Zato so primerni tudi za uporabnike, ki imajo pomisleke pred velika težo klasične litoželezne posode.

Seveda so izdelki Ultra Light tovarniško popolnoma obdelani na visoki temperaturi s čistim oljem ogrščice, tako da se na površini ponve naredi patino, ki postopoma nastaja med uporabo.

Primerjava litoželeznih ponv po obliki je nehvaležna. Izbira praveje odvisna od več dejavnikov, kot so vrsta kuhinje, kako se posoda vklopi v ambient, kako oblikovno dopolni kuhinjo in na koncu naš lastni oblikovni okus.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.