Gense 'LE GOURMET' litoželezni izdelki so odlični za uporabo na vseh kuhalnih ploščah – steklokeramičnih, indukcijskih ali odprtem ognju. Posoda, ki nima steklenih pokrovov ali lesenih ročajev je primerna tudi za uporabo v pečici.
Vsi izdelki iz litega železa so obdelani na visoki temperaturi v jedilnem olju, kar naredi značilno črno lepo površino.
Zaradi možnosti rjavenja odsvetujemo namakanje v vodi in priporočamo, da se čimprej po uporabi očistijo in osušijo.
Priporočamo, da se pri prvi uporabi v njih ocvre bolj mastna hrana, na primer slanina, da se površina pripravi za nadaljnjo uporabo.
Je edina prava litoželezna posoda, saj ni prevlečena s teflonskim ali emajliranim premazom, kateri lahko zaradi temperaturnih šokov n pokajo in odstopajo od litoželezne podlage ter posledično prehajajo v hrano.

UPORABA IN VZDRŽEVANJE

Z upoštevanjem nekaj preprostih navodil bodo izdelki z uporabo postajali še boljši.

Litoželezna posoda GENSE LE GOURMET ni prevlečena s premazi, kateri lahko zaradi temperaturnih šokov pokajo in odstopajo od litoželezne podlage ter posledično prehajajo v hrano.

Vir toplote naj bo nizek ali srednji, da se litoželezna posoda počasi in enakomerno segreje. Ko je segreta, se toplota učinkovito in enakomerno prenaša na hrano.

Pri prvih uporabah litoželezne posode je priporočljivo uporabljati nekoliko več maščobe.

Litoželezna posoda LE GOURMET je bila že predhodno obdelana v jedilnem olju na visoki temperaturi, zato je pred prvo uporabo ni potrebno posebej pripravljati. Operite jo v čisti topli vodi, obrišite do suhega in že je pripravljena za uporabo.

Posodo iz litega železa  po uporabi le obrišete s kuhinjskim papirjem. Kadar je potrebno bolj temeljito čiščenje, uporabite toplo vodo in gospodinjsko ščetko za čiščenje. Detergent za ročno pomivanje posode uporabite le takrat, kadar ste v posodi pekli ali kuhali hrano z zelo močnim vonjem. Po čiščenju jo za kratek čas postavite nazaj na štedilnik, da se posuši. Ko jo odstavite, pokrovček na pokrovki nekoliko odvijte, da zagotovite boljši pretok zraka.

Posodo iz litega železa lahko uporabljate na odprtem ognju in vseh kuhalnih ploščah, tudi steklokeramičnih in indukcijskih. Tisto, ki nima lesenih ali steklenih delov – ročajev ali pokrovčkov, lahko uporabljate tudi v pečici.

 

 

 

 

litoželezna posoda LE GOURMET

KULINARIKA Z LE GOURMET LITOŽELEZNO POSODO
Za profesionalne rezultate v kuhinji je LE GOURMET litoželezna posoda zagotovo najboljša izbira, ker je švedski GENSE vrhunski proizvajalec litoželezne posode z 200 letno tradicijo in kontroliranimi procesi proizvodnje. Površino končno obdelajo v jedilnem olju na visoki temperaturi in s tem pripravijo za takojšno uporabo. Jedilno olje je seveda pod strogim nadzorom kakovosti in ne vsebuje GSO, kar izkazujejo tudi s certifikatom. Pri uporabi je potrebna le minimalna količina maščobe. Je zdravju prijazna.
Odlikuje jo vrhunski design in najvišji razred kakovosti

Lahko se uporablja na vseh kuhališčih; steklokeramičnih, indukcijskih, plinu, odprtem ognju... posoda brez steklenih in lesenih delov je primerna tudi za peko v pečici. Posoda odlično zadržuje toploto. Litoželezne posode LE GOURMET so odraz trajnosti, saj so vzdržljive in uporabne za več generacij. Bolj ko se posoda uporablja, lepša postaja!

Globoka ponev
4603120 železni ročaj Ø 28 cm
Globoka ponev
4601120 železni ročaj Ø 25 cm
Grill ponev
4606120 železni ročaj Ø 28 cm
Grill ponev
4605120 železni ročaj Ø 25 cm
Ponev za palačinke
4627120 železni ročaj Ø 24cm
pekač
4613100 250x250 mm
Ponev za male palačinke
4625120 železni  ročaj Ø 26cm
Ponev za 'blini' - malo palačinko ali jajce
4661120 železni ročaj Ø 13,5 cm
Okrogle posode s steklenim pokrovom
4649100 4 L, Ø 24,9 cm V: 10 cm
Okrogle posode s steklenim pokrovom
4676100 6 L, Ø 28,8 cm V: 12 cm
Okrogle posode z litoželeznim pokrovom
4636100 3 L, Ø 24 cm V: 10 cm
Ovalne posode z litoželeznim pokrovom
4638100 5 L, Ø 35x25 cm V: 10 cm
Terilnik za začimbe
4639100 V: 10 cm
Terilnik za začimbe
4614100 V: 13,5 cm

kliknite na sliko za podrobni ogled modela

navodila za vzdrževanje litoželezne posode

Pogoji poslovanja in postopek nakupa