Uporaba in vzdrževanje litoželezne posode brez prevlek in premazov

Uporaba in vzdrževanje litoželezne posode brez prevlek

Z upoštevanjem nekaj preprostih navodil bodo izdelki z uporabo postajali še boljši.

Litoželezne posode so odlične za uporabo na vseh kuhalnih ploščah – plinskih, steklokeramičnih, indukcijskih ali odprtem ognju.

Posoda, ki nima steklenih pokrovov ali lesenih ročajev je primerna tudi za uporabo v pečici.

Priporočamo, da se pri prvi uporabi v njih ocvre bolj mastna hrana, na primer slanina, da se površina pripravi za nadaljnjo uporabo. (Pri prvih uporabah litoželezne posode je priporočljivo uporabljati nekoliko več maščobe.)

Vir toplote naj bo nizek ali srednji, da se litoželezna posoda počasi in enakomerno segreje. Ko je segreta, se toplota učinkovito in enakomerno prenaša na hrano.

Litoželezna posoda LE GOURMET in Ronneby Bruk je bila že predhodno obdelana v jedilnem olju na visoki temperaturi, zato je pred prvo uporabo ni potrebno posebej pripravljati. Operite jo v čisti topli vodi, obrišite do suhega in že je pripravljena za uporabo. Posodo iz litega železa po uporabi le obrišete s kuhinjskim papirjem. Kadar je potrebno bolj temeljito čiščenje, uporabite toplo vodo in gospodinjsko ščetko za čiščenje. Detergent za ročno pomivanje posode uporabite le takrat, kadar ste v posodi pekli ali kuhali hrano z zelo močnim vonjem. Po čiščenju jo za kratek čas postavite nazaj na štedilnik, da se posuši. Ko jo odstavite, pokrovček na pokrovki nekoliko odvijte, da zagotovite boljši pretok zraka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.